«Χρειάζεται πραγματικά μεγάλη πολιτική θρασύτητα, να κλιμακώνετε την επίθεση στα λαϊκά στρώματα και την ίδια ώρα να ισχυρίζεστε ότι μεροληπτείτε κιόλας υπέρ των κοινωνικά αδύναμων. Χρειάζεται πραγματικά πολιτική αναίδεια, πολιτικός κυνισμός, να βαφτίζεις προνομιούχους όσους δεν ανήκουν ακόμα στην ομάδα ακραίας φτώχειας και να ζητάς νέες θυσίες απ’ τους μισθωτούς, τους αυτοαπασχολούμενους, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεις το μεγάλο κεφάλαιο» είπε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, απευθυνόμενος στην κυβέρνηση στη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή για το πολυνομοσχέδιο της 3ης αξιολόγησης.

Είπε ότι η κυβέρνηση πέτυχε τα πλεονάσματα «στύβοντας» τους εργαζόμενους, ενώ «η «δίκαιη ανάπτυξή» σας φέρνει επιπρόσθετα μέτρα το επόμενο διάστημα» και την χαρακτήρισε ως «οικονομικούς εκτελεστές που τσακίζετε εργαζόμενους για τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου» προσθέτοντας «γίνεστε ψυχροί εκτελεστές των λαϊκών στρωμάτων και γι’ αυτό να είστε σίγουροι ότι θα λογοδοτήσετε».

«Το επόμενο διάστημα, για να πετύχετε τα πρωτογενή πλεονάσματα που θέλετε, φέρνετε νέα φοροεπιδρομή σε μισθωτούς, συνταξιούχους, μειώνοντας το αφορολόγητο σε κάτω από 6.000 ευρώ ετησίως. Αναφέρεστε στο 50%+1 λες και δεν γνωρίζετε τίποτα για την εργοδοτική τρομοκρατία σε τόπους δουλειάς και το ρόλο και του κυβερνητικού και του εργοδοτικού συνδικαλισμού», προσέθεσε.

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο, σημείωσε ακόμα ότι όσο κι αν η κυβέρνηση προσπαθεί να εμφανίσει διατάξεις του πολυνομοσχεδίου ως διατάξεις που επαναφέρουν την κοινωνική δικαιοσύνη, η πραγματικότητα είναι σκληρή και αδυσώπητη και θρυμματίζει οποιαδήποτε προσπάθεια της κυβέρνησης να την συγκαλύψει. «Το κεφάλαιο σας ζήτησε να υπονομεύσετε για παράδειγμα, το δικαίωμα στην απεργία, και να το κάνετε πράξη» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι «η ουσία στο συγκεκριμένο είναι ότι ξεκινάτε το ξήλωμα του δικαιώματος της απεργίας».

Επισήμανε ότι τα υπαρκτά προβλήματα ανασύνταξης και λειτουργίας του εργατικού κινήματος δεν είναι αρμοδιότητα του αστικού κράτους, αλλά αφορά τις εσωτερικές λειτουργίες του συνδικαλιστικού κινήματος και τους εργαζόμενους και τόνισε ότι «όλες οι κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργατών, κατακτήθηκαν όλες αυτές τις δεκαετίες, όλο τον προηγούμενο αιώνα, σε κόντρα με τις κυβερνητικές ηγεσίες και νόμους, σε κόντρα με τους στόχους του ΣΕΒ. Έτσι και οι σημερινοί σας νόμοι, σας λέμε ξανά κι απ» το βήμα της Βουλής, θα μείνουν ανενεργοί, θα ανατραπούν στην πράξη».

Ανέφερε, επίσης, ότι η κυβέρνηση κατ΄ επιταγή του κεφάλαιου επιταχύνει τους πλειστηριασμούς και γενικεύει τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς, υπογραμμίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι «στόχος των τραπεζών δεν είναι να βγάλουν άμεσα, τώρα στο σφυρί, όλα μαζί, δεκάδες χιλιάδες ακίνητα λαϊκών οικογενειών, αλλά να εκβιάσουν πρώτα, με την απειλή του πλειστηριασμού τους εργαζόμενους, να τους στύψουν με το νόμο Κατσέλη, ώστε να αποπληρώσουν το μεγαλύτερο δυνατό κομμάτι του δανείου τους, αφού πρώτα καταφέρουν να υφαρπάξουν οποιοδήποτε άλλο περιουσιακό στοιχείο έχει οικονομικό ενδιαφέρον». «Στόχος των τραπεζών και των προσφιλών πλέον σε εσάς fund είναι να μετατρέψουν τα λαϊκά στρώματα σε de facto ενοικιαστές κατοικίας» προσέθεσε, σημειώνοντας ότι το υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης η ΕΕ το αντιμετώπιζε ως πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας «που εμποδίζει την κινητικότητα των εργαζόμενων, που τους κρατάει δεμένους και δεν επιτρέπει στο κεφάλαιο να τους εκμεταλλεύεται κατά το δοκούν».

Ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το πολυνομοσχέδιο έχει στόχο να διευκολύνει τις καπιταλιστικές επενδύσεις ως απαιτούμενα για την καπιταλιστική ανάπτυξη της επόμενης περιόδου και το κάνει θυσιάζοντας κάθε λαϊκό δικαίωμα μπροστά στην κερδοφορία και την προσέλκυση του μεγάλου κεφαλαίου. Κατηγόρησε την κυβέρνηση για καλλιέργεια κοινωνικού κανιβαλισμού «ώστε οι πραγματικά εξαθλιωμένοι να τα βάλουν με τους λιγότερο εξαθλιωμένους για να μείνει στο απυρόβλητο ο πραγματικός πλούτος, οι βιομηχανίες, οι τράπεζες, οι εφοπλιστικές εταιρίες» και εκτίμησε ότι αυτός ο κανιβαλισμός, δεν πρόκειται να λειτουργήσει.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η κυβέρνηση συμπεριφέρεται σαν «βαποράκι» του ΝΑΤΟ στην περιοχή και ζήτησε εκ νέου ενημέρωση για τις επίσημες θέσεις και τις συμφωνίες της κυβέρνησης σε σειρά ζητημάτων.

Επέκρινε τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση ότι «έχουν προσχωρήσει στο ρεαλισμό της υποταγής στην αστική εξουσία, κάνοντας την δουλειά αυτών που αποφάσισε να υπηρετήσει» και γι» αυτό κλιμακώνει την επίθεση ενάντια στον λαό και στο ΚΚΕ και καταλήγοντας τόνισε:

«Σας δηλώνουμε πως δεν θα εγκαταλείψουμε τα κατακτημένα με αίμα δικαιώματα της εργατικής τάξης αμαχητί. Θα μας βρίσκετε συνεχώς μπροστά σας, όση λάσπη κι αν βάλετε στον ανεμιστήρα, όση συκοφαντία κι αν επιστρατεύσετε, όσον αυταρχισμό και αν διαθέσετε, όσους κονδυλοφόρους και αν πληρώσετε. Και θα σας θυμίσουμε, πως γελάει καλύτερα, όποιος γελάει τελευταίος».

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *