ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας, ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας

ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και η Danica Marinkovic παντρεύτηκαν στην Εκκλησία Saborna στο Βελιγράδι. Ο γάμος πραγματοποιήθηκε από τον Σέρβο Παναγιότατο Πατριάρχη Irinej. Κουμπάροι ήταν οι ABY Πριγκίπισσα της Σουηδίας Victoria και Πρίγκιπας Peter.

Το ζευγάρι με όλη την οικογένεια του Πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, την οικογένεια της μαζί με τους εστεμμένους της Ευρώπης
Το ζευγάρι με όλη την οικογένεια του Πρίγκιπα Αλέξανδρου της Σερβίας και της Πριγκίπισσας Αικατερίνης της Σερβίας, την οικογένεια της μαζί με τους εστεμμένους της Ευρώπης

Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη και όλοι ήταν ιδιαίτερα χαρούμενοι που η ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας και η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας ήλθαν ειδικά για το γάμο.

Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic - γαμήλια τελετή
Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic – γαμήλια τελετή
Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic - Οικογενειακές φωτογραφίες στο εξωτερικό της εκκλησίας
Πρίγκιπας Philip, Danica Marinkovic – Οικογενειακές φωτογραφίες στο εξωτερικό της εκκλησίας

Η μητέρα του γαμπρού η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança, Δούκισσα του Segorbe και ο σύζυγός της  Δούκας του Segorbe ήλθαν από την Ισπανία.

Περισσότεροι από 500 καλεσμένοι ήλθαν από το εξωτερικό για να παρευρεθούν στον γάμο. Το φόρεμα της νύφης δημιουργήθηκε από την παγκοσμίου φήμης  γνωστή σχεδιάστρια μόδας  Roksanda Ilincic.

Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic
Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic
Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic με την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας
Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic με την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Victoria της Σουηδίας

Μετά τον γάμο στην εκκλησία Saborna, οι επισκέπτες πήγαν στο Λευκό Παλάτι για την δεξίωση και το δείπνο που ακολούθησε. Το Λευκό Παλάτι χτίστηκε από τον ΑΜ Βασιλιά Αλέξανδρος Ι της Γιουγκοσλαβίας, τον προπάππου του Πρίγκιπα Philip. Αργότερα ο Πρίγκιπας  Αλέξανδρος και ο Πρίγκιπας Φίλιππος, ο γαμπρός, απευθύνθηκαν στους παρευρισκομένους.

Πριγκίπισσα Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança και Δούκισσα του Segorbe, το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας - Έλενα Ντάβλα με δημιουργία MI-RO, Γιώργος Ντάβλας
Πριγκίπισσα Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança και Δούκισσα του Segorbe, το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic, ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας – Έλενα Ντάβλα με δημιουργία MI-RO, Γιώργος Ντάβλας
Πριγκίπισσα Sibilla of Luxembourg, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με το κολιέ που της δώρισε ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, το οποίο είχε δωρίσει με τη σειρά του στο παρελθόν ο Βασιλιάς Αλέξανδρος στην Ασπασία Μάνου - Η κα Έλενα Αμβροσιάδου με τον γιο της και τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας
Πριγκίπισσα Sibilla of Luxembourg, ΑΒΥ Πριγκίπισσα Αικατερίνη της Σερβίας με το κολιέ που της δώρισε ο Πρίγκιπας Αλέξανδρος, το οποίο είχε δωρίσει με τη σειρά του στο παρελθόν ο Βασιλιάς Αλέξανδρος στην Ασπασία Μάνου – Η κα Έλενα Αμβροσιάδου με τον γιο της και τον ΑΒΥ Πρίγκιπα Αλέξανδρο της Σερβίας

«Αυτή είναι μια από τις πιο όμορφες μέρες της ζωής μου και είμαι πολύ χαρούμενος που τις μοιράζομαι  μαζί σας! Είμαστε εδώ για να γιορτάσουμε μαζί την αρχή της ζωής του Philip και της Danica, για την οποία ευχόμαστε να είναι γεμάτη από ευτυχία και αγάπη. Είναι καθήκον μου και τιμή μου να καλωσορίζω την ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica στο σπίτι μας. Καλωσορίζω, επίσης, τους γονείς της, και τους εύχομαι η καλή τύχη, η υγεία, η αρμονία και οι οικογενειακές ευλογίες να ακολουθούν  το νέο ζευγάρι και μέσω αυτών τα σπίτια μας. Αγαπητή Danica,  αγαπητέ Philip, σας παρακαλώ να ξέρετε ότι μπορείτε πάντα να βασίζεστε στην υποστήριξή μας», δήλωσε ο ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος.

Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic μαζί με τους γονείς της Danica Marinkovic
Το ζευγάρι ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic μαζί με τους γονείς της Danica Marinkovic
Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας - Ο Πρίγκιπας Amyn Aga Khan με τη συνοδό του
Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, ΑΜ Βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας – Ο Πρίγκιπας Amyn Aga Khan με τη συνοδό του

«Η Danica και εγώ σας ευχαριστούμε όλους που είστε μαζί μας την πιο όμορφη μέρα της ζωής μας μέχρι σήμερα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που μοιραζόμαστε μαζί σας την χαρά αυτής της στιγμής. Ευχαριστούμε τους γονείς μας για την οργάνωση αυτής της υπέροχης γιορτής για εμάς εδώ στο Λευκό Παλάτι. Και πάνω από όλα, ευχαριστώ την Dana για όλη της την αγάπη που με έκανε τον πιο ευτυχισμένο άνδρα στον κόσμο», είπε ο Πρίγκιπας Philip στην ομιλία του.

Μάιρα Τσαβλίρη, Βάνα Λαβίδα - Μαρίνα Γιαβρόγλου, Μαρία Κοντού
Μάιρα Τσαβλίρη, Βάνα Λαβίδα – Μαρίνα Γιαβρόγλου, Μαρία Κοντού

Η δεξίωση έλαβε χώρα την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου στο Βασιλικό Παλάτι και ακολούθησε δείπνο στο Λευκό Παλάτι. Στο Βασιλικό γάμο στο Βελιγράδι παρευρέθησαν από την Βασιλική Οικογένεια – οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Αλέξανδρος και Πριγκίπισσα Αικατερίνη,  τα παιδιά τους ο Πρίγκιπας Peter, ο Πρίγκιπας Alexander, η Alison και ο David, ο γιος της Alison, ο Michael, η σύζυγος του David Δρ. Αγγελική Andrews Μαργαρίτη με τον γιο τους Αλέξανδρο, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Linda Karadjordjevic, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Mihailo και Πριγκίπισσα Ljubica, η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Elizabeth της Γιουκοσλαβίας, οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Serge and Πριγκίπισσα Eleonore Karadjordjevic, η ΑΒΥ Πρίγκιπας Nikola Karadjordjevic.

Έλενα Ντάβλα με δημιουργία MI-RO, Γιώργος Ντάβλας, Ρόη Κωνσταντά, Ειρήνη Νταϊφά
Έλενα Ντάβλα με δημιουργία MI-RO, Γιώργος Ντάβλας, Ρόη Κωνσταντά, Ειρήνη Νταϊφά

Επίσης πολλά μέλη των Ευρωπαϊκών Βασιλικών Οικογενειών: Οι ΑΒΥ Πρίγκιπας Guillaume and Πριγκίπισσα Sibilla of Luxembourg, η ΑΥ Πρίγκιπας Amyn Aga Khan, η ΑΥ Πριγκίπισσα Jeet Nabha Khemka και ο Κύριος Nand, πολλοί φίλοι της Βασιλικής Οικογένειας και της οικογένειας Marinkovic, η ΑΕ Κυρία Maja Gojkovic, ομιλήτρια του Εθνικού Κοινοβουλίου, πολλοί εκπρόσωποι του διπλωματικού σώματος, διακεκριμένες προσωπικότητες από τον χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και της πολιτικής, τα μέλη των Συμβουλευτικών Σωμάτων του Στέμματος, καθώς και πολλοί πολίτες και υποστηρικτές της συνταγματικής κοινοβουλευτικής μοναρχίας.

Θανάσης Λαβίδας, Λάνα Μανδύλα, Άρης Αντσακλής
Θανάσης Λαβίδας, Λάνα Μανδύλα, Άρης Αντσακλής
Μπέτυ Ρουμελιώτη, Dr. Karen Burke Goulandris - Ο Θανάσης Κυρατσούς με την ψυχή της διοργάνωσης του γάμου Alison Andrews
Μπέτυ Ρουμελιώτη, Dr. Karen Burke Goulandris – Ο Θανάσης Κυρατσούς με την ψυχή της διοργάνωσης του γάμου Alison Andrews

Ο Πρίγκιπας Philip γεννήθηκε στο Fairfax της Βιρτζίνια στις 15 Ιανουαρίου 1982. Είναι ο δίδυμος αδελφός του Πρίγκιπα Alexander και ο δεύτερος στη σειρά του Θρόνου μετά τον Πρίγκιπα Peter. Είναι ο γιος του Πρίγκιπα Αλέξανδρου και της Πριγκίπισσας Maria da Gloria της Ορλεάνης Bragança. Ο Πρίγκιπας Φίλιππος είναι ο εγγονός των ΑΜ Βασιλιά Πέτρου Β και Βασίλισσας Αλεξάνδρας. Νονοί του είναι ο Βασιλιάς Κωνσταντίνος της Ελλάδος και η Πριγκίπισσα Anne της Γαλλίας.

Susan Goodfriend - Τίνα Κουμαντάρου - Ειρήνη Βασιλοπούλου
Susan Goodfriend – Τίνα Κουμαντάρου – Ειρήνη Βασιλοπούλου
Λάνα Μανδύλα, Παύλος Γαβριηλίδης
Λάνα Μανδύλα, Παύλος Γαβριηλίδης

Η ΑΒΥ Πριγκίπισσα Danica γεννήθηκε στο Βελιγράδι το 1986 και έζησε στο Παρίσι από το 1992. Η Πριγκίπισσα Danica είναι η κόρη του κυρίου Milan Marinkovic-Cile, ενός διάσημου Σέρβου ζωγράφου και της κας Beba Marinkovic. Έχει τελειώσει τις περισσότερες  σπουδές της στο Παρίσι, όπου και αποφοίτησε στο γραφιστικό σχέδιο της Ακαδημίας Εφαρμοσμένων Τεχνών και Σλαβικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Παρίσι-Σορβόννη. Στο Λονδίνο, η Πριγκίπισσα ολοκλήρωσε το Master της στο  Graphic Design στο Chelsea College of Art and Design – Πανεπιστήμιο Τεχνών στο Λονδίνο.

Δρ.Αγγελική Μαργαρίτη –Άντριους, ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic, Αλέξανδρος Άντριους, Ντέιβιντ Άντριους (οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων)
Δρ. Αγγελική Μαργαρίτη –Άντριους, ΑΒΥ Πρίγκιπας Philip και Danica Marinkovic, Αλέξανδρος Άντριους, Ντέιβιντ Άντριους (οικονομολόγος και σύμβουλος επιχειρήσεων)
Τίμη Μπακατσέλου - Νίκος Τσάκος, Ζέτα Αντσακλή
Τίμη Μπακατσέλου – Νίκος Τσάκος, Ζέτα Αντσακλή
Ειρήνη Νταϊφά, Ρόη Κωνσταντά - Δημήτρης Μαυρομάτης, Σίλια Κριθαριώτη
Ειρήνη Νταϊφά, Ρόη Κωνσταντά – Δημήτρης Μαυρομάτης, Σίλια Κριθαριώτη

Αξίζει να σημειωθεί ότι την εμφάνιση του Πρίγκιπα Φίλιππου επιμελήθηκε ο Νίκος Κριθαριώτης, ενώ την εμφάνιση της Πριγκίπισσας Αικατερίνης επιμελήθηκε η Σήλια Κριθαριώτη.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *