Ο CEO της Pfizer, Άλμπερτ Μπουρλά, αναφέρθηκε στη σχέση του με τον ιδρυτή της BioNTech, Ουγκούρ Σαχίν, τονίζοντας πως θα είναι ένα θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο από τον κορονοϊό. Μάλιστα ο Έλληνας πρόεδρος της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας έστειλε και μήνυμα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Θεσσαλονίκη.

Ο κ. Μπουρλά μίλησε στο ελληνικό ραδιόφωνο της Νέας Υόρκης, Cosmos Fm, για το εμβόλιο της Pfizer και της BioNTech κατά του κορονοϊού λέγοντας αρχικά για το χρονοδιάγραμμα της διάθεσης του σκευάσματος: «Για την ευρεία κατανάλωση, ο καθένας να μπορεί να πηγαίνει στο γιατρό, στο φαρμακείο για να προμηθευτεί τα εμβόλια και πιστεύω ότι θα γίνει κατά τα μέσα του 2021».

Μάλιστα ο Άλμπερτ Μπουρλά δήλωσε ότι ένιωσε τεράστια ανακούφιση όταν πληροφορήθηκε πως η αποτελεσματικότητα του εμβολίου ξεπερνάει το 90%.

Στη συνέχεια ο Άλμπερτ Μπουρλά αναφέρθηκε στους Ουγκούρ Σαχίν και την Οζλέμ Τουρετσί, το ζευγάρι με καταγωγή από την Τουρκία που ίδρυσαν την εταιρεία βιοτεχνολογίας BioNTech: «Πιστεύω πως η επιστήμη μας ενώνει και όχι μόνο η επιστήμη. Υπάρχουν πολλά περισσότερα που μας ενώνουν, παρά που μας χωρίζουν. Είναι συμβολικά θαυμάσιο το ότι έτυχε ο Ουγκούρ να είναι Τούρκος και εγώ να είμαι Έλληνας».

Ο Έλληνας πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer τόνισε πως: «Εγώ είμαι Εβραίος στο θρήσκευμα, ο Ουγκούρ είναι Μουσουλμάνος, αλλά αυτό δε μας εμπόδισε καθόλου να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλον και το μόνο πράγμα που είπαμε όταν αρχίσαμε να μιλάμε είναι ότι ακριβώς θα είναι θαυμάσιο μήνυμα αν ένας Έλληνας και ένας Τούρκος σώσουν τον κόσμο».

Το μήνυμα για την Θεσσαλονίκη: «Να προσέχουν πάρα πολύ»

Ο Άλμπερτ Μπουρλάς ρωτήθηκε στη συνέντευξη για την Θεσσαλονίκη, από την οποία και κατάγεται, καθώς ο κορονοϊός την έχει «χτυπήσει» ιδιαίτερα.

«Να προσέχουν πάρα πολύ», είπε αρχικά ο κ. Μπουρλάς προς τους Θεσσαλονικείς.

Στη συνέχεια πρόσθεσε πως: «Νομίζω ότι υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ τώρα που ξέρουμε ότι το εμβόλιο είναι αποτελεσματικό, αλλά μέχρι να μπορέσουν να έρθουν τα εμβόλια σε αρκετές ποσότητες θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί, να παρακολουθούν τα μέτρα που συνιστούν υγειονομικές αρχές, να φοράνε τις μάσκες τους και θα έρθουν καλύτερες μέρες, συντομότερα από ό,τι φαίνεται τώρα, μέσα στην μαυρίλα που ζούμε».

Πηγή: www.newsbeast.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *