Η Moderna ανακοίνωσε τη Δευτέρα πως το πειραματικό της εμβόλιο είναι κατά 94.5% αποτελεσματικό κατά της COVID-19 με βάση τα αποτελέσματα μεγάλης κλίμακας έρευνας, σύμφωνα με το Reuters. Πρόκειται για τη δεύτερη αμερικανική εταιρεία που ανακοινώνει αποτελέσματα που ξεπερνούν τις προσδοκίες.

Αυτό σημαίνει ότι ο κίνδυνος προσβολής από την Covid-19 μειώνεται κατά 94,5% σε ομάδα ασθενών που έλαβε το εμβόλιο έναντι της ομάδας που έλαβε ψευδοφάρμακο (placebo), στο πλαίσιο μεγάλης κλινικής δοκιμής που πραγματοποιείται στις ΗΠΑ: συγκεκριμένα, 90 ασθενείς της ομάδας του placebo προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό, έναντι 5 της ομάδας του εμβολίου.

Μαζί με το εμβόλιο της Pfizer, το οποίο έχει ανακοινωθεί πως είναι περισσότερο από 90% αποτελεσματικό, οι ΗΠΑ μπορεί να έχουν δύο εμβόλια για έκτακτη χρήση τον Δεκέμβριο με περισσότερες από 60 εκατομμύρια δόσεις του να είναι διαθέσιμες στο τέλος του χρόνου, γράφει το πρακτορείο.

Τον επόμενο χρόνο, η κυβέρνηση των ΗΠΑ μπορεί να έχει πρόσβαση σε περισσότερες από ένα δισ. δόσεις μόνο από τις δύο εταιρείες, περισσότερες από όσες χρειάζεται η χώρα των 330 εκατομμυρίων κατοίκων.

Τα εμβόλια, τα οποία έχουν παρασκευαστεί με τη νέα τεχνολογία mRNA, αποτελούν ισχυρά νέα εργαλεία στη μάχη κατά της πανδημίας που έχει επηρεάσει 54 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως και έχει προκαλέσει 1,3 εκατ. θανάτους.

«Θα έχουμε ένα εμβόλιο που μπορεί να σταματήσει την COVID-19», δήλωσε ο πρόεδρος της Moderna, Stephen Hoge σε μια τηλεφωνική συνέντευξη.

Η πρώτη αντίδραση του Μανώλη Δερμιτζάκη για το εμβόλιο της Moderna: «Wow!»

Ενθουσίασε τον καθηγητή Γενετικής στο πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλη Δερμιτζάκης η ανακοίνωση της Moderna για την αποτελεσματικότητα του εμβολίου της.

«Ουάου δεύτερη φορά! 94,5% αποτελεσματικό!», έγραψε ο κ. Δερμιτζάκης στα social media.

Wow twice! 94.5% effective!

Δημοσιεύτηκε από Manolis Dermitzakis στις Δευτέρα, 16 Νοεμβρίου 2020

Πηγή: www.newsbeast.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *