Εντός της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθεί ο τρίτος κύκλος της επιστρεπτέας προκαταβολής στην οποία θα έχουν να ενταχθούν και οι ατομικές επιχειρήσεις που δεν έχουν ταμειακή μηχανή.

Το ποσό θα μοιραστούν οι επιχειρήσεις θα υπερβεί το 1 δισ. ευρώ ενώ, όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στον REAL FM, η νέα επιστρεπτέα προκαταβολή θα είναι στοχευμένη για να καλύψει και τις τουριστικές επιχειρήσεις καθώς θα ληφθεί υπόψη και ο τζίρος των επιχειρήσεων για το τρίμηνο Ιουνίου – Αυγούστου.

Όπως είπε ο Χρήστος Σταϊκουρας στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης για τη στήριξη της οικονομίας το επόμενο χρονικό διάστημα περιλαμβάνονται :

H καταβολή των αναδρομικών στους συνταξιούχους ύψους 1,4 δισ. ευρώ. H έναρξη καταβολής της επιδότησης της δόσης του δανείου μέσω του μέσω του προγράμματος «Γέφυρα» με τις πρώτες καταβολές να προγραμματίζονται για το τέλος Οκτωβρίου. Ήδη έχουν υποβληθεί περισσότερες από 61.000 οριστικές αιτήσεις στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. H στήριξη των εργαζομένων μέσω της επέκτασης των υφιστάμενων μέτρων όπως την παράταση του προγράμματος «Συν-Εργασία» έως το τέλος του έτους αλλά και των αναστολών των συμβάσεων εργασία σε συνδυασμό με νέα μέτρα όπως η επιδοτούμενη κατάρτιση κυρίως των εποχικών υπαλλήλων και παράταση των επιδομάτων εργασίας. H αναστολή των φορολογικών υποχρεώσεων αλλά και των αποζημιώσεων των ιδιοκτητών ακινήτων λόγω του υποχρεωτικού «κουρέματος» ενοικίων

Παράλληλα, έχει προϋπολογιστεί η παροχή επιπλέον κονδυλίων ύψους 600 εκατ. ευρώ τα οποία θα διατεθούν για εξοπλιστικές και προσφυγικές δαπάνες.

Στο μέτωπο των φορολογικών εσόδων ο υπουργός ανέφερε ότι ο Αύγουστος πήγε καλύτερα καθώς οι εισπράξεις βρίσκονται εντός των αναθεωρημένων στόχων.

Πηγή: www.newsbeast.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *