Έχεις μία δύσκολη μέρα στην δουλειά. Επιστρέφεις σπίτι, βγάζεις τα παπούτσια και κατευθύνεσαι στο ψυγείο. Είσαι πεινασμένος, στα όρια της λιμοκτονίας και βρίσκεσαι μπροστά σ’ ένα γεμάτο ψυγείο. Οι επιλογές που έχεις είναι αμέτρητες, αλλά στο τέλος προτιμάς ν’ ανοίξεις το ντουλάπι και να πάρεις την σακούλα με τα πατατάκια. Γιατί; Επειδή είσαι πεινασμένος. Μέχρι την στιγμή που θα έχεις ετοιμάσει το κατάλληλο γεύμα, δεν θα έχεις αντέξει την πείνα να σου ροκανίζει το στομάχι.

Τι σχέση έχει αυτό με το σεξ; Άφησε με να εξηγήσω.

Διαβάστε περισσότερα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Κορωνοϊός: Αυτοί είναι οι τρεις δήμοι στην Αττική με τα περισσότερα κρούσματα

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ – Κορωνοϊός: Το απροσδόκητο σημάδι που «μαρτυρά» ότι νοσείτε

Στο παραπάνω σενάριο, τα πατατάκια αντιπροσωπεύουν τον αυνανισμό – τον ευκολότερο δρόμο ώστε να φτάσεις στην τελείωση. Το εν δυνάμει γεύμα μπροστά από το ψυγείο αντιπροσωπεύει το σεξ, που χρειάζεται προσπάθεια. Κάποιες στιγμές, τα πατατάκια είναι η προτιμότερη επιλογή. Κατάλαβες πού το πάω; Υπέροχα.

Ανεξάρτητα από το κατά πόσο είναι αλήθεια, αν ένας άνδρας εξέφραζε ανοιχτά πως προτιμά τον αυνανισμό από την διείσδυση, θα γινόταν αυτομάτως θύμα χλεύης. Αλλά η πραγματικότητα είναι πως υπάρχουν άνδρες εκεί έξω που το προτιμούν. Και στην πραγματικότητα, είναι πιο συνηθισμένο απ’ όσο νομίζουμε.

«Υπάρχουν πολλοί άνδρες που προτιμούν τον αυνανισμό από το σεξ για διάφορους λόγους», αναφέρει στο Playboy η σεξολόγος Sunny Rodgers. «Πιστεύω πως ο βασικός λόγος είναι επειδή οι άνδρες βλέπουν την εκσπερμάτωση ως έναν τρόπο απελευθέρωσης του άγχους και ο αυνανισμός μπορεί να αποδώσει αυτό το αποτέλεσμα χωρίς να χρειάζεται να ανησυχούν για την ευχαρίστηση του παρτενέρ και για οποιαδήποτε από τις συναισθηματικές επιπλοκές που μερικές φορές συνοδεύουν την σεξουαλική πράξη».

Ο Erik M. Garrison, σεξολόγος και συγγραφέας βιβλίων γύρω από το σεξ, διευρύνει την άποψή του. Υπάρχουν αρκετοί άνδρες που πιστεύουν ότι τα χέρια τους γνωρίζουν καλύτερο το πέος τους σε σύγκριση με οποιαδήποτε γυναίκα εκεί έξω. Άλλος παράγοντας είναι η ευκολία. Δεν χρειάζεται να φλερτάρεις με το χέρι σου ή να το πας για γεύμα πριν την πράξη. Η ασφάλεια είναι ακόμη ένα αναγνωρισμένο πλεονέκτημα. Τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα, η συγκατάθεση και άλλες σεξουαλικές συζητήσεις και συνέπειες δεν παραβιάζονται ή δεν είναι αναγκαίες. «Πιστεύω πως οι άνδρες που αγνοούν τις συζητήσεις σχετικά με την συγκατάθεση είναι οι πρώτοι που χρειάζονται τη μεγαλύτερη βοήθεια», εξηγεί ο Garrison. «Αν οι άνδρες δεν είναι σίγουροι για το πως να ζητήσουν συνεχή, καταφατική και κατανοητή συγκατάθεση, τότε μπορεί να αισθάνονται πως ο αυνανισμός είναι μία ασφαλής επιλογή». Ισχυρίζεται πως υπάρχουν αρκετές περιπτώσεις όπου οι άνδρες εξαρτώνται από το πορνό, αλλά δεν θεωρεί πως έχει να κάνει με τις σκληρές επιπτώσεις από τον εθισμό στην «ροζ» βιομηχανία.

Μία ακόμη παρεξήγηση είναι πως οι άνδρες που προτιμούν το πορνό δεν κάνουν καθόλου σεξ. Αυτό δεν είναι αλήθεια. Το 97% των ανδρών παρακολουθεί πορνό, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μία ενεργή σεξουαλική ζωή. Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως, μία νορβηγική μελέτη, διαπίστωσε πως όταν ένας σύντροφος βλέπει πορνό, τότε έιναι πιθανό να δημιουργήσουν σεξουαλικά προβλήματα. Ωστόσο, αν και οι δύο έβλεπαν, τότε οι πιθανότητες ελαχιστοποιούνται. Μάλιστα, μία μελέτη από το UCLA έρχεται να αποκαλύψει πως ο κλασικός αυνανισμός μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική όρεξη ενός άνδρα, οπότε αυτή η προτίμηση ίσως να μην είναι τόσο παράξενη.

Τότε γιατί λοιπόν όλη αυτή η… κατακραυγή; «Πιστεύω πως η κρίση σχετικά με τον αυνανισμό έχει να κάνει με την θρησκεία σε πολλές περιπτώσεις», εξηγεί η Rodgers. «Ο νόμος της Σαρία υπαγορεύει πως ο αυνανισμός είναι μία μη αποδεκτή σεξουαλική επιθυμία. Υπάρχουν περιπτώσεις σε χώρες όπου υπάρχει νόμος κατά του αυνανισμού, όπως το άρθρο 281 του Ποινικού Κώδικα της Ινδονησίας, το οποίο μπορεί να επιφέρει μέγιστη ποινή φυλάκισης 2 ετών και 8 μηνών». Τέτοιες περιστάσεις μπορούν να κάνουν τους άνδρες που προτιμούν τον αυνανισμό από τη σεξουαλική επαφή όχι μόνο να κρίνονται σκληρά αλλά να κρατούν αυτήν την προτίμηση για τον εαυτό τους. Ωστόσο, όπως και με άλλα ζητήματα που μαστίζουν την σεξουαλικότητα, οι millennials αρχίζουν να αλλάζουν την στάση τους, οπότε αυτές οι αποφάσεις να σταματήσουν στο μέλλον.

Το 97% των ανδρών παρακολουθεί πορνό, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν μία ενεργή σεξουαλική ζωή

Βέβαια όπως συμβαίνει με τα περισσότερα πράγματα στην ζωή, η σύνεση είναι το κλειδί. Αν αυτή η προτίμηση δημιουργεί πρόβλημα στην σχέση σας, τότε είναι στιγμή να πατήσεις φρένο. «Παρόλο που νομίζω πως είναι υγιές για κάθε σύντροφο σε μια σχέση να μπορεί να εξασκείται με τον εαυτό του, ο σόλο αυνανισμός μπορεί μερικές φορές να κάνει έναν σύντροφο να αισθάνεται αμήχανα, μειονεκτικά και να ζηλεύει», εξηγεί η Rodgers. Σε αυτή τη περίπτωση, η επικοινωνία είναι το κλειδί. Πρέπει να ακούσεις τις δικαιολογημένες ανησυχίες του συντρόφου σου. Για παράδειγμα, μπορεί να έχει μεγαλώσει σ’ ένα περιβάλλον που να πιστεύεται ότι ο αυνανισμός είναι λάθος. Μπορεί να επιθυμεί περισσότερο σεξ στην καθημερινότητά σας και να θεωρεί ότι ο αυνανισμός στέκεται εμπόδιο σε αυτήν την πιθανότητα. Ίσως να μην καταλαβαίνει γιατί θέλεις να ικανοποιήσεις τον εαυτό σου χωρίς εκείνη. Μπορεί να ζηλεύει βλέποντάς σε να παρακολουθείς πορνό και να αυνανίζεσαι. Ή γιατί η κοπέλα που βλέπεις στην οθόνη δεν έχει καμία σχέση εξωτερικά με εκείνη. Όπως βλέπεις υπάρχουν αρκετοί λόγοι και ερωτήματα που πρέπει να απαντήσεις.

«Αρχικά θα σου προτείνω να κάνεις τον σύντροφό σου να νιώσει ασφαλής στην σχέση σας. Δώσε της να καταλάβει πως θέλεις σεξ μόνο με εκείνη αλλά επίσης απολαμβάνεις τον αυνανισμό», συμβουλεύει η Rodgers. «Άφησέ την να κατανοήσει πως το σεξ μαζί της είναι ιδιαίτερο και απλά μερικές στιγμές επιθυμείς τη δική σου παρέα στα γρήγορα».

Η Rodgers προτείνει στα ζευγάρια να έχουν μία συγκεκριμένη ημερομηνία που θα την ονομάσουν «η κοινή περίοδος του αυνανισμού», όπου θα ανακουφίσουν τα συναισθήματα του άγχους. «Η συζήτηση των ανησυχιών της και η προσπάθεια για να τις μετριάσουν μπορεί να είναι θεραπευτική και για τους δύο συντρόφους και θα σας επιτρέψει να έρθετε πιο κοντά ο ένας στον άλλον. Να κατανοήσετε τα συναισθήματα και τις ανάγκες σας», αναφέρει. «Κάποιες φορές ίσως να είναι η αρχή που θα χτιστεί κάτι καλό και θα βάλει τα πράγματα στην σωστή σειρά». playboyl.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *