«Τα χειρότερα είναι μπροστά μας» είπε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Παντελής Φιλιππίδης ο οποίος περιέγραψε με τα πιο μελανά χρώματα την κατάσταση στην αγορά της Θεσσαλονίκης, μιλώντας στον FOCUS FM 103.6,.

Του ανταποκριτή μας από το thestival.gr στη Θεσσαλονίκη

«Δυστυχώς για όλους μας, οι προβλέψεις που κάναμε πριν από ενάμιση μήνα επιβεβαιώθηκαν. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα» δήλωσε μιλώντας στην εκπομπή «Σχολιάζοντας την επικαιρότητα».

Σύμφωνα με τον κ. Φιλιππίδη: « Τα χειρότερα έρχονται γιατί κάθε μέρα που περνάει χάνεται δουλειά, τζίρος και δυστυχώς η κατάσταση επιδεινώνεται καθημερινά.

Αυτό είναι το μεγάλο ζητούμενο αυτή τη στιγμή, που θα σταματήσει αυτό το πράγμα και πως θα μπορέσει να ανακάμψει η επιχείρηση που όπως ξέρετε μέσα στο 2020 είχε 2 μήνες με απόλυτα μηδενικό ταμείο και ανοίξαμε και πάμε με τζίρους της τάξης του 20-30-40% ανάλογα με την περιοχή της περσινής χρονιάς που δυστυχώς δεν ήταν και η καλύτερη.

Είναι πολύ δύσκολο οι επιχειρήσεις να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις που δημιουργούν αυτό το διάστημα».

Ο Πρόεδρος Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης εξέφρασε την ανησυχία του για το μέλλον πολλών επιχειρήσεων.

«Έχουμε εικόνα κλειστών μαγαζιών, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει στις περισσότερες των περιπτώσεων. Φοβάμαι ότι τα περισσότερα δεν θα ανοίξουν ποτέ.

Την πραγματική εικόνα θα την δούμε στο τέλος Αυγούστου ή τον Σεπτέμβριο όταν εγκαταλείψουν την προσπάθεια κάποιοι εκ των συναδέλφων για να παραμείνουν στην αγορά… Σήμερα υπάρχει ένας πανικός. Δεν ξέρω πως θα αντιδράσουν οι συνάδελφοι αύριο μεθαύριο».

Όπως εκτίμησε υπάρχει αδυναμία πληρωμής ακόμη και λογαριασμών ΔΕΚΟ την ώρα που οι Τράπεζες έχουν κλείσει τις στρόφιγγες των δανείων: «Στο ΤΕΠΙΧ 1 και στο ΤΕΠΙΧ 2 τα προβλήματα είναι τρομακτικά, πηγαίνουν στις τράπεζες και δεν παίρνουν φράγκο. Πώς θα σωθεί ο άλλος; Καλά είναι τα χρήματα και τα δάνεια που δίνει η κυβέρνηση αρκεί να μπορώ να τα πάρω».

Αναφερόμενος στις θερινές εκπτώσεις που ξεκινούν στις 13 Ιουλίου είπε πως οι προσδοκίες είναι περιορισμένες. Αυτό που τόνισε είναι : Oι Έλληνες καταναλωτές να καταλάβουν ότι πρέπει να συνδράμουν στις ελληνικές επιχειρήσεις. Εμείς είμαστε εδώ, επιχειρούμε εδώ και θα παραμείνουμε εδώ. Είναι προς όφελος των Ελλήνων καταναλωτών.

Πηγή: www.newsbeast.gr

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *