Την ρητή διαβεβαίωση ότι «δεν υπάρχει σκέψη ούτε έχει τεθεί σε καμία υπουργική σύσκεψη» θέμα παραχάραξης του οδικού άξονα Ε65 στο σημείο που συνδέεται με τον άξονα της Εγνατίας οδού στα Γρεβενά», έδωσε σήμερα στη Σιάτιστα Κοζάνης ο υφυπουργός Μεταφορών Ιωάννης Κεφαλογιάννης. Ο υφυπουργός Μεταφορών θέλοντας να βάλει τέλος στην φημολογία των προηγούμενων ημερών, που ήθελε το κομμάτι του Ε65 να συνδέεται στην Ήπειρο και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Μετσόβου, δήλωσε ότι «για το συγκεκριμένο θέμα θα ακούτε φημολογίες που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα και θα συνιστούσα να κάνετε υπομονή και να δείτε πραγματικά τι θα συμβεί».

Για το θέμα των μετωπικών αλλά και πλευρικών διοδίων που κατασκευάζονται στο τμήμα της Εγνατίας οδού στην περιοχή της Σιάτιστας και για το οποίο η δημοτική αρχή Βοϊου έχει ζητήσει να υπάρξει ειδικό καθεστώς για τους κατοίκους του δήμου που μετακινούνται σε Κοζάνη και Γρεβενά, ανέφερε ότι αυτή την περίοδο γίνεται ένας σχεδιασμός στο υπουργείο για το σύνολο της Εγνατίας οδού και τα αποτελέσματα του θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα από τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή. Επεσήμανε πάντως ότι η σημερινή κατάσταση που έχει διαμορφωθεί με τις καθυστερήσεις στην εκτέλεση του έργου, δημιουργεί θέματα ασφάλειας για τους κατοίκους που διέρχονται καθημερινά από το σημείο και ταλαιπωρεί τους επισκέπτες που θέλουν να επισκεφθούν την περιοχή. «Θα δώσουμε άμεση λύση στο θέμα ώστε να προχωρήσουν τα έργα προς όφελος των κατοίκων», κατέληξε ο υφυπουργός.

Αναφερόμενος στην 107η επέτειο απελευθέρωση της πόλης της Σιάτιστας από τον Οθωμανικό ζυγό στις 4 Νοεμβρίου 1912, τόνισε ότι «είναι σημαντικό να τιμούμε όσους έδωσαν την ζωή τους για την ελευθερία για να’ μαστε εμείς σήμερα ελεύθεροι και δημοκρατικά να προοδεύουμε» και εξέφρασε την χαρά του που εκτός από εκπρόσωπος της κυβέρνησης βρίσκεται στην Σιάτιστα και ως Κρητικός τονίζοντας ότι «οι δεσμοί της Μακεδονίας με την Κρήτη είναι ισχυροί και διαχρονικοί».

Στην Μάχη της Σιάτιστας ενάντια στους Οθωμανούς εκτός από τμήματα του Ελληνικού στρατού παρατάχθηκαν και στρατιωτικά τμήματα εθελοντών Κρητών με αρχηγούς τον Γεώργιο Παπαδόπετρο, Παναγιώτη Φιωτάκη, Μιχαήλ Τσόντο.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *