Μια μαούνα, που είχε βρει «καταφύγιο» σε ένα βραχώδες σημείο στους καταρράκτες του Νιαγάρα για 101 χρόνια, ξεκόλλησε από αυτό την Πέμπτη, εξαιτίας των έντονων βροχοπτώσεων και των ισχυρών ανέμων.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επικρατούσαν την Πέμπτη στους καταρράκτες του Νιαγάρα, είχαν σαν αποτέλεσμα η μαούνα, που είχε «εγκλωβιστεί» σε βράχους, στο πάνω μέρος των καταρρακτών, για περισσότερο από έναν αιώνα, να πέσει προς αυτούς!

Διαβάστε περισσότερα

Στο βίντεο, το οποίο δημοσίευσε στο Twitter η επιτροπή των καταρρακτών του Νιαγάρα, εμφανίζεται ένας αξιωματούχος της, ο Τζιμ Χιλ και αναφέρει ότι, παρόλο που το σκάφος δεν κινείται, «έχει αναποδογυρίσει και περιστρέφεται».

  • Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!​

Η ιστορία για το πώς η μαούνα βρέθηκε στον βράχο, στο πάνω μέρος των καταρρακτών, είναι κομμάτι της λαϊκής παράδοσης της περιοχής και σύμφωνα με τον Χιλ, που είναι ο διευθυντής της πολιτιστικής κληρονομιάς των καταρρακτών, περιλαμβάνει τη διάσωση δύο ανδρών.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 1918, μια μαούνα, η οποία ήταν για… απόσυρση, αποκολλήθηκε από το σκάφος που τη ρυμουλκούσε με δύο άτομα στο κατάστρωμα. Η μαούνα ακινητοποιήθηκε στον ποταμό Νιαγάρα, περίπου 600 μέτρα πριν τον καταρράκτη Horseshoe, έναν από τους τρεις ξεχωριστούς καταρράκτες, οι οποίοι σχηματίζουν τους καταρράκτες τους Νιαγάρα.

Οι δύο άνδρες, ο Τζέιμς Χάρις και ο Γκούσταβ Λόφμπεργκ, είχαν εγκλωβιστεί και οι αρχές άρχισαν να σκέφτονται πώς θα τους σώσουν, ωστόσο καμία λέμβος διάσωσης δεν ήταν εφικτό να προσεγγίσει το σημείο. Τελικά, οι δύο άνδρες διασώθηκαν την επόμενη μέρα με τη συνδρομή ενός βετεράνου του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, του Γουίλιαμ «Ρεντ» Χιλ.

Παρά το γεγονός ότι το σιδερένιο μέρος της μαούνας έχει διαβρωθεί σημαντικά, δεδομένου ότι ήταν εκτεθειμένο για περισσότερο από έναν αιώνα στα στοιχεία της φύσης, η μαούνα, στο βραχώδες σημείο που είχε βρει «καταφύγιο», είχε διατηρηθεί σε σχετικά καλή κατάσταση.

Πλέον, οι αρχές των καταρρακτών του Νιαγάρα θα παρακολουθούν τη μαούνα σε περίπτωση που κινηθεί ξανά -είτε σε περίπτωση που βρήκε ένα νέο βραχώδες «καταφύγιο».

Πηγή: reader.gr

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *