Οι ώρες κοινής ησυχίας για τη θερινή περίοδο έχουν αλλάξει ήδη από την 1η Απριλίου.

Καθώς μπαίνουμε σιγά σιγά στη χειμερινή περίοδο (παρότι καλοκαίρι ακόμα), ετοιμαζόμαστε και για τις αλλαγές στις ώρες κοινής ησυχίας.

Διαβάστε περισσότερα

Ήδη, θυμίζουμε, έχουν αλλάξει από την 1η Απριλίου για τη θερινή περίοδο και από την 1η Οκτωβρίου, την ερχόμενη Τρίτη δηλαδή, θα αλλάξουν και για τη χειμερινή.

Το μεσημέρι, λοιπόν, οι ώρες κοινής ησυχίας θα είναι, πλέον, από τις 15:30 έως τις 17:30 και το βράδυ από τις 22:00 έως τις 7:30 το πρωί.

Τι απαγορεύεται τώρα κατά τις ώρες κοινής ησυχίας;

Ιδού:

– Εργασίες ή άλλες δραστηριότητες που δημιουργούν θόρυβο. Σε εξαιρετικές περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, που δεν επιδέχονται αναβολή, με ειδική αιτιολογημένη άδεια του διοικητή του οικείου Αστυνομικού Τμήματος μπορεί να επιτραπεί η εκτέλεση εργασίας, ιδίως κοινής ωφέλειας, που προκαλεί θόρυβο.

– Η λειτουργία κάθε μουσικού οργάνου ή συσκευής ραδιοφώνου, μαγνητοφώνου ή τηλεόραση σε υψηλή ένταση, οι φωνασκίες, οι θορυβώδεις χοροί και κάθε άλλη θορυβώδης εκδήλωση σε κατοικία ή άλλους ιδιωτικούς χώρους.

– Τα τραγούδια, οι φωνασκίες, η χρήση μουσικών οργάνων, η λειτουργία ραδιοφώνων, μαγνητοφώνων και τηλεοράσεων στους δρόμους, πλατείες και δημόσιους γενικά χώρους κατοικημένων περιοχών, καθώς και μέσα στα οχήματα μεταφοράς του κοινού.

– Tα θορυβώδη παίγνια σε καφενείο, σφαιριστήρια ή άλλα δημόσια κέντρα, καθώς και οι φωνασκίες και συζητήσεις σε υψηλό τόνο των θαμώνων των κέντρων αυτών.

-Οι θορυβώδεις συζητήσεις και διαπληκτισμοί σε σταθμούς αυτοκινήτων (λεωφορείων, ΤΑΞΙ, κ.λ.π.), η φόρτωση ή εκφόρτωση εμπορευμάτων σε ή από φορτηγά αυτοκίνητα, που δημιουργεί θόρυβο, καθώς και η θορυβώδης λειτουργία της μηχανής τροχοφόρου, το οποίο είναι σε στάση.

– Η χρήση σειρήνων ή άλλων ηχητικών οργάνων ή συστημάτων ασφαλείας, χωρίς να συντρέχει λόγος έκτακτης ανάγκης, καθώς και η δοκιμαστική λειτουργία αυτών.

– Οι παραβάτες διώκονται σε βαθμό πταίσματος.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *