Τούρκος υπουργός κατά Τσίπρα: Ας μην δημιουργηθούν τετελεσμένα στο Αιγαίο

Η τουρκική απάντηση στα όσα είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του, ήρθε δια στόματος του υπουργού Ενέργειας της χώρας, Φατίχ Ντονμέζ.

«Δεν έχουμε βλέψεις στις πηγές κανενός. Δεν θέλουμε να παρεμβαίνει κανείς στις δικές μας εργασίες, στις εργασίες μας στις δικές μας περιοχές. Για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα θα πω το εξής. Ας μην δημιουργηθούν τετελεσμένα. Δεν θέλουμε να αυξηθεί η ένταση. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στις δικές μας περιοχές, εκείνοι ας εργαστούν στις δικές τους. Η Τουρκία και η «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» θα υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους μέχρι τέλους. Δεν βρίσκουμε σωστό να γίνονται βήματα που παραβιάζουν τα δικαιώματα των «πολιτών» μας στην Κύπρο», ανέφερε χαρακτηριστικά

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(«div-gpt-ad-1539094710702-0»); });

Στην συνέχεια ο τούρκος υπουργός μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό σταθμό NTV αναφέρθηκε στην εξέλιξη των εργασιών του γεωτρύπανου «Πορθητής» και την αγορά και δεύτερου παρόμοιου σκάφους.

«Πριν από λίγο μιλήσαμε με τον διευθυντή μας. Μέχρι στιγμής έχουμε φτάσει σε βάθος 3 χιλιάδες 585 μέτρα και στόχος μας είναι να φτάσουμε στα 5 χιλιάδες 500. Μακάρι να βρούμε αποθέματα πετρελαίου ή φυσικού αερίου εκεί. Δεν είναι μια περιοχή που καταθέσουμε τα όπλα. Θα επιμένουμε μέχρι τέλους. Μέχρι να βρούμε θα συνεχίσουμε τις έρευνες», τόνισε για να προσθέσει σχετικά με την αγορά δεύτερου πλωτού γεωτρύπανου «θα το δούμε στο τουρκικά χωρικά ύδατα για να γίνουν δοκιμές. Θα συνεχίσουμε και τις εργασίες γεώτρησης στην Μαύρη Θάλασσα. Οι τεχνικές του ιδιότητες είναι οι ίδιες με εκείνες του «Πορθητή». Μπορεί να κάνει δύο γεωτρήσεις το χρόνο».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

.

loading…

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!