Καλό ταξίδι ασυμβίβαστε ήρωα. Η μνήμη της θυσίας σου θα αφυπνίζει τις συνειδήσεις μας.

Δεν ήταν ακραίος. Δεν ανήκε πουθενά. Τα παλικάρια δεν χωρούνε σε καλούπια. Μόνο που κάθε κύτταρο του κορμιού του αναστατωνόταν όταν άκουγε τον εθνικό ύμνο. Η καρδιά του χτυπούσε σαν τρελή όταν ατένιζε τη γαλανόλευκη. Ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν πατριώτης. Κι ο πατριωτισμός είναι αρετή.

Ο Κωνσταντίνος δε μπορούσε να δεχτεί τη σκλαβιά. Δεν ανεχόταν τις προκλήσεις του αλβανικού απολυταρχισμού. Ενδιαφερόταν για τους προδομένους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου όσο κανείς άλλος. Ήταν το λιοντάρι της μόνιμα σταυρωμένης και κακοποιημένης Βορείου Ηπείρου. Όταν οι σάπιοι Έλληνες πολιτικοί γυρνούσαν το κεφάλι αλλού, ο Κωνσταντίνος ύψωνε το ανάστημά του και πάλευε για τα δικαιώματα των συμπατριωτών του. Μαχόταν καθημερινά για τα δίκαια, για τα οποία η διεθνής κοινότητα αδιαφορούσε και εξακολουθεί να αγνοεί προκλητικά.

Δόθηκε ολοκληρωτικά σε αυτό τον αγώνα. Δεν παρέκκλινε χιλιοστό από τα πιστεύω του. Δεν λύγισε όταν έμεινε μόνος. Δέχτηκε να θυσιαστεί προκειμένου να αφυπνίσει τις συνειδήσεις των Ελλήνων. Το αίμα του πότισε τη βασανισμένη γη της Βορείου Ηπείρου έτσι ώστε να ανθίσει το λουλούδι της δημοκρατίας και της ισονομίας.

Και όταν οι δολοφόνοι του τον ξάπλωσαν στο χώμα βγήκαν από τις τρύπες τους κάθε λογής παράσιτα για να τον σκυλεύσουν. Οι βρώμικες ιδεολογίες τους δεν ταιριάζουν με τα δικά του αγνά ιδανικά. Λυσσασμένα σκυλιά βάλθηκαν να ξεσκίσουν τις σάρκες του. Απέτυχαν παταγωδώς. Η χολή την οποία ξέρασαν για τον ηρωικό του θάνατο δεν άγγιξε τα εκατομμύρια των Ελλήνων που σήμερα κλαίνε για τον σύγχρονο ήρωα.

Καλό ταξίδι Κωνσταντίνε. Πολλοί ανέφεραν πως δεν σου έπρεπε τέτοιο τέλος. Μα ένα τέτοιο τέλος αρμόζει στους ήρωες. Ήσουν πιστός μέχρι θανάτου. Οι σφαίρες απλώς νίκησαν το κορμί σου. Δεν άγγιξαν τις ιδέες σου. Οι ιδέες σου παραμένουν αθάνατες. Είναι η παρακαταθήκη την οποία αφήνεις στις επόμενες γενιές.

Με δάκρυα στα μάτια λεβέντη μου προσεύχομαι στο Θεό να αναπαύσει την ψυχή σου. Την αδούλωτη ελληνική ψυχή σου. Ξεκουράσου. Οι κόποι σου θα αποδώσουν καρπούς. Ελληνίδες και Έλληνες σε κάθε γωνιά της πατρίδας σήμερα θρηνούν για σένα. Η θυσία σου δεν θα ξεχαστεί. Θα μας θυμίζει το ανεξόφλητο χρέος μας προς τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας.

.

loading…

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!