Διμερείς συμφωνίες για τις επαναπροωθήσεις θα επιδιώξει η Μέρκελ μετά το τελεσίγραφο που της έδωσε ο υπ. Εσωτερικών Χ. Ζεεχόφερ

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας Χορστ Ζεεχόφερ, που ανήκει στην Χριστιανοκοινωνική Ενωση (CSU) της Βαυαρίας, έδωσε διορία στην καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ μέχρι το τέλος του Ιουνίου για την εφαρμογή των ελέγχων στα σύνορα της Γερμανίας, μετέδωσε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (DPA).

Η ηγεσία της CSU αποφάσισε κατά τη συνεδρίαση της Δευτέρας ότι οι μετανάστες που έχουν καταγραφεί σε άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα επαναπροωθούνται σε αυτές αρχής γενομένης από τον Ιούλιο, εάν δεν υπάρξει συμφωνία στο πλαίσιο της Ε.Ε..

Από την πλευρά της η Καγκελάριος της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ θα επιδιώξει διμερείς συμφωνίες με ευρωπαίους εταίρους της για το ζήτημα της επαναπροώθησης μεταναστών στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της 28ης και 29ης Ιουνίου, αποδεχόμενη το τελεσίγραφο δύο εβδομάδων που της έδωσε ο υπουργός Εσωτερικών.

Μετά την Σύνοδο η κατάσταση θα αξιολογηθεί εκ νέου, δήλωσε η κυρία Μέρκελ – «δεν υπάρχει αυτοματισμός», τόνισε – ωστόσο την ίδια ώρα ο κ. Ζεεχόφερ δήλωνε ότι, εάν δεν επιτευχθεί κάποια συμφωνία σε ευρωπαϊκό επίπεδο, από τις αρχές Ιουλίου θα ξεκινήσουν επαναπροωθήσεις ατόμων που εμπίπτουν στις προβλέψεις του Κανονισμού του Δουβλίνου.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!