Παρασκευόπουλος: Η Βουλή δείχνει σήμερα ότι με το Σύνταγμα στο χέρι δεν φοβάται

«Νίκη του Συντάγματος, της πολιτικής και της κοινωνίας» χαρακτήρισε το πόρισμα της Ειδικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης που αναγνωρίζει ότι είναι αρμοδιότητα της δικαιοσύνης να ερευνήσει την υπόθεση Novartis ως προς τα πολιτικά πρόσωπα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Από την πλευρά μας τα πράγματα είναι καθαρά. Η αναγνώριση της αρμοδιότητας της δικαιοσύνης η οποία προκύπτει από το πόρισμά μας, είναι μια νίκη της απονομής της δικαιοσύνης. Είναι μια νίκη του Συντάγματος και του κράτους δικαίου και είναι μια νίκη όχι απλώς ενός κόμματος. Είναι μια νίκη της κοινωνίας και της ίδιας της πολιτικής επειδή η Βουλή δείχνει σήμερα ότι με το Σύνταγμα στο χέρι δεν φοβάται να καταπολεμήσει τη διαφθορά και στέλνει την υπόθεση στη Δικαιοσύνη η οποία θα μπορέσει να κρίνει», είπε ο κ. Παρασκευόπουλος, εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ στη συζήτηση που ξεκίνησε στην ολομέλεια.

O κ. Παρασκευόπουλος σχολίασε όσους κατηγορούν την κυβερνητική πλειοψηφία για σκευωρία σε βάρος των πολιτικών της αντιπάλων. «Μα το σκάνδαλο Novartis προκύπτει από δείκτες οικονομικούς, εθνικούς, ευρωπαϊκούς, στατιστικούς. Είναι γνωστό στον κάθε πολίτη που πηγαίνει στο νοσοκομείο. Δηλαδή, είναι και σκάνδαλο και σκευωρία;», αναρωτήθηκε ο κ. Παρασκευόπουλος και υπογράμμισε ότι δεν μπορούσε να προχωρήσει εξέταση μαρτύρων προτού αποσαφηνιστεί η αρμοδιότητα ή μη της Βουλής.

Ειδικά δε για το διαρκές αίτημα της αντιπολίτευσης να εξεταστούν μάρτυρες, είπε πως αν εξετάζονταν μάρτυρες, τότε η Βουλή θα είχε αποδεχθεί τη δική της αρμοδιότητα για την εκδίκαση των πράξεων και θα είχαμε οδηγηθεί σε παραγραφή.

«Τι ζητούσε η αντιπολίτευση κατά τη διάρκεια των εργασιών της προκαταρκτικής επιτροπής; Ζητούσε διαρκώς να υφαρπάξει η Βουλή την αρμοδιότητά της, παρά το Σύνταγμα, ώστε να παραγραφούν οι πράξεις. Δηλαδή, ζητούσε το θάψιμο των υποθέσεων», είπε ο Νίκος Παρασκευόπουλος.

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!