Νέες επενδύσεις για φυσικό αέριο από την «ΕΔΑ ΘΕΣΣ»

Την ικανοποίησή του για την υψηλή διείσδυση του φυσικού αερίου στις περιοχές της άδειας της Εταιρείας Διανομής Αερίου Θεσσαλονίκης – Θεσσαλίας Α.Ε. (ΕΔΑ ΘΕΣΣ), όπου το 57% του πληθυσμού χρησιμοποιεί πλέον το συγκεκριμένο καύσιμο, εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της ENI gas e luce S.p.A., Αλμπέρτο Κιαρίνι (Alberto Chiarini), κατά την επίσκεψή του στον Λαγκαδά.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα ανάπτυξης 2018-2022, η ΕΔΑ ΘΕΣΣ εντός του 2018 πρόκειται να προχωρήσει στην εγκατάσταση επιπλέον έξι σταθμών αποσυμπίεσης για τη σύνδεση των απομακρυσμένων περιοχών με το δίκτυο Φυσικού Αερίου και είναι έτοιμη με την οριστικοποίηση του ρυθμιστικού πλαισίου να προχωρήσει στην τροφοδότηση τους με φυσικό αέριο.

Από την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ΕΔΑ ΘΕΣΣ, Λεωνίδας Μπακούρας, ανέφερε ότι, οι επενδύσεις για την επέκταση του δικτύου πραγματοποιούνται με τεχνικό-οικονομικά κριτήρια, γεγονός που εξασφαλίζει την απόδοση τους, προσδίδοντας όφελος στον τελικό καταναλωτή και διασφαλίζοντας τη διατήρηση της τιμής όσον αφορά τα τιμολόγια διανομής στα χαμηλότερα επίπεδα της αγοράς φυσικού αερίου στην Ελλάδα.

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!