Σκύλος ήρωας πυροβολήθηκε 4 φορές για να σώσει τον ιδιοκτήτη του από ληστές

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος του ανθρώπου και ο Ρεξ μας το αποδεικνύει.

Ήταν στις 21 Φεβρουαρίου όταν ο γερμανικός ποιμενικός ήταν στο σπίτι μαζί με τον 16χρονο Ξαβιέρ Μαρκάντο. Τότε ο 16χρονος άκουσε έναν δυνατό θόρυβο και πήγε στο παράθυρο του σπιτιού του για να δει τι συνέβαινε απ’ έξω και αντίκρισε ένα αυτοκίνητο.

«Τότε άκουσα πως έσπασε η γυάλινη πόρτα στο ισόγειο. Ο Ρεξ έτρεξε να δει τι συμβαίνει και γάβγιζε μανιωδώς. Άκουσα κάποιον να φωνάζει “με δάγκωσε, πιάστον”», διηγείται ο Ξαβιέρ. Αμέσως πήρε την αστυνομία και κρύφτηκε στην ντουλάπα.

«Ο Ρεξ ανέβηκε και με βρήκε. Ήταν γεμάτος αίματα. Οι ληστές μπήκαν σε όλες τις κρεβατοκάμαρες», διηγείται ο 16χρονος. Μόλις οι ληστές μπήκαν στο δωμάτιο όπου κρυβόταν ο Ξαβιέρ ο Ρεξ τους όρμηξε και «δυστυχώς τον πυροβόλησαν τέσσερις φορές και δεν μπορούσε να κουνηθεί».

Η αστυνομία έφθασε στο σπίτι όμως οι ληστές είχαν φύγει. Ο Ξαβιέρ βγήκε μία ώρα μετά από την ντουλάπα όταν του τηλεφώνησαν και του είπαν πως ο σκύλος του ήταν ζωντανός αλλά σοβαρά τραυματισμένος. Οι ληστές τον είχαν πυροβολήσει στο λαιμό και τα πόδια του ενώ έπρεπε να εγχειριστεί.

Μπορεί ο σκύλος να επιβίωσε όμως η οικογένεια ανησυχούσε για το που θα βρεθούν τα χρήματα προκειμένου να πληρωθεί η εγχείριση. Οι φίλοι και η κοινότητα συγκέντρωσαν το ποσό για τον «σκύλο-ήρωα» όπως τον αποκαλούν. Την Παρασκευή ο Ρεξ έκανε το πρώτο χειρουργείο και πλέον είναι πολύ καλύτερα.

[reader.gr]

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!