Ζητήματα σεξουαλικής παρενόχλησης ταλανίζουν τους Μάβερικς

Εκτός της άσχημης αγωνιστικής τους εικόνας οι Ντάλας Μάβερικς έχουν να αντιμετωπίζουν και ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα σε ό,τι αφορά το εργασιακό περιβάλλον.

Ο Τερντέμα Άσερι, επί σειρά ετών εκ των προέδρων της ομάδας, κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση και για προσβλητική συμπεριφορά κατά γυναικών που εργάζονταν στους Μάβερικς.

Οι καταγγελίες ήταν αρκετές, ειδικά το 1998, όμως οι Μάβερικς αποφάσισε να διατηρήσει τον Άσερι στη θέση του διαμορφώνοντας όμως τον εσωτερικό κανονισμό σχετικά με τις σχέσεις εντός γραφείων. Η κατάσταση πάντως δεν άλλαξε το παραμικρό.

Ο Άσερι φαίνεται πως βρήκε μιμητή, όμως, αφού ένας συντάκτης του επίσημου site της ομάδας συνελήφθη το 2012 την ώρα της προπόνησης να επιτίθεται σε μία γυναίκα. Το θύμα ανέφερε πως τραυματίστηκε μάλιστα στον καρπό της. Οι κατηγορίες αργότερα αποσύρθηκαν πάντων και ο Ερλ Σνιντ παρέμεινε στην ομάδα.

Το 2014 σύμφωνα με μαρτυρίες ο Σνιντ χτύπησε μία υπάλληλο μετά από διαφωνία που είχαν λόγω της ερωτικής σχέσης που διατηρούσαν. Ο εν λόγω δημοσιογράφος παρέμεινε στη θέση του, αναγκάζοντας την υπάλληλο να παραιτηθεί.

Ο Μαρκ Κούμπαν μετά το θόρυβο που έχει ξεσπάσει, λόγω αυτών των δύο περιστατικών, ανέφερε: «Όλα αυτά τα μαθαίνω πρώτη φορά. Ο Τερντέμα είχε προσληφθεί πριν έρθω στην ομάδα το 2000 και όσα έμαθα για αυτόν είναι πρωτάκουστα για μένα. Μιλούσα συνέχεια με τον υπεύθυνο του τμήματος και μου έλεγε πως δεν υπήρχαν οι παραμικρές ενδείξεις ή αναφορές, αλλά όσα βγήκαν στη δημοσιότητα μάλλον το αντίθετο συνέβαινε οπότε απολύθηκε ο υπεύθυνος».

Οι Μάβερικς, πάντως, έχουν ξεκινήσει σχετική έρευνα, ώστε να αποδοθούν ευθύνες ενώ το ΝΒΑ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ανέφερε: «Η Λίγκα μας απαιτεί από τις ομάδες να διατηρούν ένα καθωσπρέπει περιβάλλον εργασίας και να κάνει τα πάντα προς τους υπαλλήλους της ώστε να αισθάνονται άνετα».

Πηγή: gazzetta.gr

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!