Σε ρυθμούς Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζει το doodle της Google

Σε ρυθμούς Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων συνεχίζει το doodle της Google για έβδομη συνεχόμενη ημέρα!

Σήμερα πρωταγωνιστής είναι ο Archer, ένα ψάρι που ανήκει στην οικογένεια των Τοξοτίδων και αγωνίζεται στο άθλημα του δίαθλου! Ο Archer, λοιπόν, προσπαθεί να ρίξει μέσα στο νερό με τα βέλη του 5 μύγες. Και τα καταφέρνει με τρόπο απόλυτο καθώς δεν χάνει ούτε μια βολή και στο τέλος επιβραβεύεται από τις ίδιες τις μύγες.

Στις 17 ημέρες που διαρκούν οι αγώνες, περισσότεροι από 3.000 αθλητές από όλο τον κόσμο θα διεκδικήσουν ένα ολυμπιακό μετάλλιο. Σύμφωνα με το BBC, έχει πουληθεί το 77% των εισιτηρίων, δηλαδή περίπου 826.000, για αθλήματα που θα διεξαχθούν σε 13 χώρους.

Στους θεατές προσφέρονται κουβέρτες, θερμοφόρες και ζεστά μαξιλάρια για να απολαύσουν τα αγωνίσματα στον ακραίο καιρό που έχει αυτή την εποχή στην Πιονγκτσάνγκ, όπου οι θερμοκρασίες το ένα τρίτο του χρόνου πέφτουν κάτω από το μηδέν.

Οι δύο βασικοί χώροι, όπου θα διεξαχθούν τα αθλήματα, είναι στο Alpensia, ορεινό θέρετρο, και στο Gangneung στην ακτή. Στα παραθαλάσσια, οι κάτοικοι απολαμβάνουν «ήπιες» θερμοκρασίες, που κυμαίνονται από -2 έως 6 βαθμούς Κελσίου. Όμως ο βουνίσιος άνεμος κάνει το κρύο να μοιάζει πολύ πιο δριμύ, που γίνεται αισθητό σαν -25 βαθμοί Κελσίου!

Το Ολυμπιακό Στάδιο, χωρητικότητας 35.000 θέσεων, βρίσκεται βορειοανατολικά του Alpensia και είναι κατασκευασμένο χωρίς οροφή. Η θερμοκρασία στην τελετή έναρξης αναμένεται να πέσει στους -5 βαθμούς Κελσίου.

Στην Ελλάδα, οι 23οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες 2018 καλύπτονται  τηλεοπτικά από την ΕΡΤ, η οποία αναμένεται να μεταδώσει περισσότερες από 200 ώρες προγράμματος υψηλής ευκρίνειας. Το καθημερινό ραντεβού είναι προγραμματισμένο στις 02:00 μετά τα μεσάνυχτα και για 15 ώρες μέχρι το τέλος του ημερήσιου προγράμματος θα υπάρχει πλήρης κάλυψη των αγώνων μέσω της ΕΡΤ2, της ΕΡΤ HD, καθώς και διαδικτυακά από το www.ert.gr.

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!