Φραγκούλης Φράγκος: Το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία

Την εκτίμηση ότι το χθεσινό επεισόδιο που σημειώθηκε στα Ίμια ήταν προσχεδιασμένο από την πλευρά της Τουρκίας, εξέφρασε ο απόστρατος στρατηγός, Φραγκούλης Φράγκος.

«Τα γεγονότα στα Ιμια δεν μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε από αυτά που συμβαίνουν στα νότια σύνορα της Τουρκίας στο Αφρίν. Εκεί που η Τουρκία νόμιζε ότι θα κάνει έναν περίπατο έχει βρει τεράστιες δυσκολίες. Όσον αφορά στην εσωτερική της κατάσταση βρίσκεται σε μια τεράστια περιδίνηση όπου και η αντιπολίτευση και από την άλλη το κόμμα του Ερντογάν προσπαθούν να κερδίσουν εντυπώσεις δημιουργώντας εκ του ασφαλούς ένα επεισόδιο το οποίο έχουν προσχεδιάσει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 FM εκτίμησε ότι «ο εμβολισμός του λιμενικού σκάφους από τουρκικό στα Ίμια στόχο έχει να αποσπάσει την κοινή γνώμη της Τουρκίας από την αιματοχυσία στο Αφρίν».

Ο κ. Φράγκος Φραγκούλης έκανε ιδιαίτερη αναφορά για το θέμα της προκλητικής στάσης της Τουρκίας και μίλησε για «ενορχηστρωμένη επίθεση κατά της πατρίδας μας».

Ο κ. Φράγκος υπογράμμισε επίσης ότι το υπουργείο Εξωτερικών πρέπει να ξεμπροστιάσει την Τουρκία, ενώ τόνισε ότι ο Τσίπρας όφειλε να πει στον Τούρκο ομόλογο του ότι γίνεται παραβίαση των ναυτικών θαλασσίων συνόρων της Ελλάδας.

Για το ενδεχόμενο δημιουργίας κόμματος από τον ίδιο, ο Φράγκος Φραγκούλης απάντησε πως το υπάρχων πολιτικό σύστημα δεν καλύπτει τις ανάγκες της χώρας, αφήνοντας ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, ενώ υπογράμμισε πως: «Η ευκαιρία για την Ελλάδα χάθηκε όταν επιλέξαμε την προεδρευομένη δημοκρατία» και συμπλήρωσε: «Το κάθε κόμμα έχει διαφορετικό τρόπο αντίληψης για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Κατέληξε ωστόσο πως: «Όσες χώρες μπήκαν σε μνημόνια οι πολιτικές δυνάμεις τους συναίνεσαν και βγήκαν από αυτά, κάτι που δεν γίνεται στην Ελλάδα… Ωστόσο, για να γίνει ένα νέο κόμμα θα πρέπει να το θέλει ο κόσμος».

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!