Καταρρέουν οι σοσιαλδημοκράτες στη Γερμανία, παραιτήθηκε ο Σούλτς – Στην Νάλες το «δαχτυλίδι»

Την παραίτησή του από την θέση του προέδρου του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) – με άμεση ισχύ – ανακοίνωσε ο Μάρτιν Σουλτς, μετά την συνεδρίαση του Προεδρείου του κόμματος.

Το προεδρείο του SPD έδωσε και επισήμως το χρίσμα στην Αντρεα Νάλες, την αρχηγό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.

Όπως ανακοίνωσε, η ηγεσία του SPD αποφάσισε ομόφωνα να προτείνει ως διάδοχό του τη σημερινή επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Αντρέα Νάλες, η οποία θα πρέπει να ψηφιστεί από το έκτακτο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλίου στο Βισμπάντεν. Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδουν τα γερμανικά ΜΜΕ, προσωρινά καθήκοντα Προέδρου του SPD θα ασκεί ο αντιπρόεδρός του και πιθανότατα επόμενος υπουργός Οικονομικών, Όλαφ Σουλτς.

«Το θέμα είναι η ανανέωση της κοινωνίας. Αλλά και το κόμμα χρειάζεται μια ανανέωση προσώπων και προγράμματος. Με την αποχώρησή μου θέλω να συμβάλω σε αυτό. Το Προεδρείο του SPD πρότεινε ομόφωνα την Αντρέα Νάλες για την προεδρία του κόμματος. Η εκλογή θα πραγματοποιηθεί στις 22 Απριλιου. Για μένα αυτή είναι η τελευταία δήλωση ως Πρόεδρος του SPD. Πρόκειται για μια κάποιες φορές δύσκολη θέση, αλλά αποχωρώ από αυτήν χωρίς πικρία. «Ασκησα τα καθήκοντα για περίπου έναν χρόνο και έζησα τα πάνω και τα κάτω. Έτσι είναι, αλλά ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές», δήλωσε ο Μάρτιν Σουλτς.

Η Αντρεα Νάλες, που ήταν υπουργός Εργασίας στην προηγούμενη κυβέρνηση, θεωρείται της αριστερής πτέρυγας, αλλά υπάρχουν περιφερειακές οργανώσεις που αντιδρούν στην εκλογή της.

Αν εκλεγεί θα είναι η πρώτη γυναίκα του σοσιαλδημοκρατικού κόμματος μετά από 135 χρόνια.

Σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση της Bild οι σοσιαλδημοκράτες έχουν πέσει στο χαμηλίοτερο 16,5%, μιάμιση μονάδα μπροστά από το ακροδεξιό κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία. «Πεσμένοι» και οι χριστιανοδημοκράτες στις δημοσκοπήσεις.

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!