Συμφωνίες με Λιχτενστάιν και Άγιο Μαρίνο κατά της φοροδιαφυγής

«Η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών δυσκολεύει σημαντικά την απόκρυψη φορολογικών στοιχείων» σημείωσε η υφυπουργός Οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου, με αφορμή, τα δύο πρωτόκολλα συμφωνίας μεταξύ της ΕΕ με Λιχτενστάιν και Άγιο Μαρίνο που κυρώθηκαν, από την Ολομέλεια της Βουλής και αφορούν ισοδύναμα μέτρα για φορολόγηση εισοδημάτων.

Υπέρ του νομοσχεδίου του υπουργείου Οικονομικών τάχθηκαν όλα τα κόμματα, πλην της Χρυσής Αυγής και του ΚΚΕ, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η υφυπουργός Οικονομικών έκανε λόγο για απαραίτητη διεθνή συνεργασία των φορολογικών Αρχών με στόχο την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, τονίζοντας ότι αυτή απαιτείται σε επίπεδο τόσο ευρωπαϊκό όσο και διεθνές, αναγνωρίζοντας ταυτόχρονα ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και δεν αποτελεί πανάκεια το νομοσχέδιο που κυρώνει τις δύο συμφωνίες.

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η αυτόματη ανταλλαγή πληροφοριών θα γίνεται υπό την προστασία των προσωπικών δεδομένων και την διασφάλιση του απορρήτου.

«Οι δύο σημερινές κυρώσεις αποτελούν συνέχεια της πολιτικής και της προσπάθειάς μας για την ενίσχυση της διασυνοριακής συνεργασίας και της διαφάνειας, ώστε να αντιμετωπιστεί η φοροδιαφυγή και να επιτευχθεί ένα καλύτερο και δικαιότερο φορολογικό σύστημα» επεσήμανε η κ. Παπανάτσιου.

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!