Ανυπέρβλητη βλακεία: Η νέα παγκόσμια επικίνδυνη «μόδα» θέλει τους νέους να τρώνε ταμπλέτες πλυντηρίου

Έφηβοι βιντεοσκοπούνται να μασούν ταμπλέτες με υγρό απορρυπαντικό για το πλυντήριο ρούχων και να προκαλούν και άλλους να το κάνουν

Μία νέα μόδα, η οποία κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την υγεία, εξαπλώνεται τον τελευταίο καιρό με ραγδαίους ρυθμούς μέσω του διαδικτύου και σε κάνει να αναρωτιέσαι, για μία ακόμη φορά, αν όντως ο Αλβέρτος Αϊνστάιν είχε δίκιο όταν έλεγε ότι η ανθρώπινη βλακεία δεν έχει όρια.

Η τελευταία πρόκληση, λοιπόν, που κυκλοφορεί στο internet ονομάζεται Tide Pod Challenge, με έφηβους κατά κύριο λόγο να μασούν ακόμη και να καταπίνουν ταμπλέτες που περιέχουν απορρυπαντικό υγρό για το πλυντήριο ρούχων.

Τα “κατορθώματά” τους μάλιστα τα βιντεοσκοπούν και να ανεβάζουν στα social media, προκαλώντας και άλλους να περάσουν την δοκιμασία.

Οι ταμπλέτες περιέχουν αιθανόλη, πολυμερή και υπεροξείδιο του υδρογόνου, τα οποία είναι ιδιαίτερα τοξικά και μπορεί να οδηγήσουν σε διάρροια και εμετό.

“Πολλοί άνθρωποι λένε πόσο χαζός ήμουνα ή πώς και γιατί ήμουν πρόθυμος να το κάνω αυτό. Κανείς δεν πρέπει να βάζει κάτι τέτοιο στο στόμα του”, είπε ένας 19χρονος στο CBS News, αφού δοκίμασε την εμπειρία.

Η τρέλα αυτή εμφανίστηκε σε ένα άρθρο παρωδία το 2015, στο οποίο ο υπογράφων αστειευόταν ότι θα έτρωγε ταμπλέτες. Δύο χρόνια αργότερα, στο διαδίκτυο αναρτήθηκε ένα σατιρικό βιντεάκι με τον τίτλο “Μην τρώτε τις ταμπλέτες του πλυντηρίου”, δείχνοντας έναν φοιτητή να σκέφτεται να φάει μία ταμπλέτα γιατί δείχνει νόστιμη. Αφού διαπίστωσε πόσο κακές είναι, τότε έφαγε ένα ολόκληρο μπολ.

Το εν λόγω βίντεο έγινε viral και αμέτρητοι νεαροί και νεαρές άρχισαν να ανεβάζουν στο διαδίκτυο την δική τους εμπειρία με τις ταμπλέτες.

Can’t handle vodka? The only logical thing to do is chase with pods @amherstbarstool

A post shared by 5th Year (@5thyear) on Jan 11, 2018 at 6:55am PST

Tide pods🤤 #tidepods #pods #dankmemes #memes

A post shared by Jreed ™ツ🤯ツ™ (@jreed10009) on Dec 30, 2017 at 10:32pm PST

Just snacking the day away, I hope you all have a great day! 😊 | | | | #tidepods #meme #tide #snack #greatday #funny #tidepodchallenge

A post shared by Ethan Breinholt (@ethanbreinholt) on Jan 6, 2018 at 3:44pm PST

Breakfast of the Champions? #pods #pacs #flings #laundrypods #laundrydetergent #laundry #donteatthis #badforyou

A post shared by Eleanor Nelson (@hladgunnr1) on Jan 11, 2018 at 9:49am PST

[news247.gr]

.

trelokouneli.gr

Σου άρεσε; Μοιράσου το!