Στη Ρώμη μεταβαίνει την Τετάρτη ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην 4η Σύνοδο των Μεσογειακών/Νότιων Χωρών της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Στη Σύνοδο συμμετέχουν: ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Νίκος Αναστασιάδης, ο Πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας, κ. Εμανουέλ Μακρόν ο Πρωθυπουργός της Ισπανίας, κ. Μαριάνο Ραχόι, ο Πρωθυπουργός της Ελληνικής Δημοκρατίας, κ. Αλέξης Τσίπρας, ο Πρωθυπουργός της Ιταλικής Δημοκρατίας, κ. Πάολο Τζεντιλόνι, ο Πρωθυπουργός της Δημοκρατίας της Μάλτας, κ. Τζόζεφ Μουσκάτ και ο Πρωθυπουργός της Πορτογαλικής Δημοκρατίας, κ. Αντόνιο Κόστα.

Σύμφωνα με τo πρόγραμμα του Πρωθυπουργού στις 16.00 θα έχει διμερή συνάντηση με τον Ιταλό Πρωθυπουργό, Πάολο Τζεντιλόνι, ενώ στις 19.00 θα πραγματοποιηθεί συνάντηση των αρχηγών κρατών και Κυβερνήσεων που μετέχουν στη Σύνοδο των χωρών του Νότου. Μετά το πέρας της Συνόδου θα ακολουθήσουν δηλώσεις στα ΜΜΕ.

Στόχος των επτά ηγετών είναι η δημιουργία νέας δυναμικής για την κοινωνική Ευρώπη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες επεξεργάζονται διακήρυξη για πιο κοινωνική και δημοκρατική Ευρώπη.

Αναμένεται να τονιστεί η ανάγκη για αναθεώρηση της Ευρωζώνης, με κοινό προϋπολογισμό.

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός επιχειρί να δοθεί ώθηση στην κοινωνική Ευρώπη και μεγαλύτερη αλληλεγγύη στο μεταναστευτικό ζήτημα.

Επίσης αναμένεται να θέσει τη σημασία του ζητήματος του σεβασμού του διεθνούς Δικαίου στο Αιγαίο και το ζήτημα της δίκαιης και βιώσιμης επίλυσης του Κυπριακού.

.

trelokouneli.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *